Oriol i Isaac

Aquests seran els noms dels meus nens.

Pot semblar senzill però escollir dos noms crec que és encara més complicat que escollir-ne només un.

Algú m’havia proposat que el pare en triés un i jo l’altre: ni parlar-ne!!! I si es decideix per un que a mi no m’agradi? La resta de la meva vida cridant al meu fill per un nom horrorós? Aquesta solució no era la bona.

Sent dos nois, també hi havia la possibilitat de fer l’habitual llista de noms i quedar-se amb els dos finalistes, però això no és tan fàcil: I si queden pel final Saül i Raül? O Víctor i Iker? O Pere i Pau? Siguem seriosos.

Després de donar-li moltes voltes i de, fins i tot, llegir recomanacions sobre el tema, cal seguir unes pautes bàsiques a més de les que es regeixen pel gust personal. Per exemple, per nosaltres, havien de ser noms curts i que no es poguessin traduir o, en el seu defecte, que fossin igual en català que en castellà. A partir d’aquí, calia buscar la compatibilitat entre ells i amb el de la seva germana, per exemple:

- Dos noms que no s’assemblin entre ells. Perquè Pili i Mili, Pin i Pon o Uriel i Oriol, poden fer molta gràcia però no serien el més pràctic. Pels pares per no confondre’s constantment i per ells per no donar-los més eines del compte per poder jugar a l’equívoc.

- Caín i Abel, Rómulo i Remo… quina gràcia! Però dues persones són bastant més que una broma.

En fi, tampoc em dedicaré a donar lliçons a ningú però, o jo sóc molt responsable o m’agrada prendre’m les coses, que realment ho mereixen, seriosament. Hem escollit dos noms que m’agraden molt i, no ens enganyem, un nom és per tota la vida!!! Espero que a ells també els agradin.

Ah! M’oblidava! El fetus 1 és l’Isaac i el 2 és l’Oriol.

Publicat dins de Siguem pràctics | Etiquetat com a , , | 4s comentaris

4 comentaris a l'entrada: Oriol i Isaac

 1. Mireia diu:

  A mi em van proposar Mary Kate i Ashley i si haguessin sigut nen i nena el meu marit suggeria Lluc i Laia com a versió nostrada de Luke i Leia… Va ser complicat però ara no m’imagino que es poguessin dir d’una altra manera!

 2. Ma José diu:

  Regi, què fort! Només em faltava dedicar-me al bricolatge salvatge!!! El que m’agrada és que te’n recordis de mi.

 3. Maria diu:

  Hola,
  En otro blog donde se habla de mellizos dejaste tu enlace para que pudiésemos echar un vistazo a tu blog. Vaya desilusión tan grande cuando he visto que está en un dialecto que no me resulta cómodo leer. Si nos invitas a echarle un vistazo podrías tener la delicadeza de hacerlo inclusivo a todos y no discriminatorio para algunos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>