Passar la grip

Adolorits i enfebrats, sotmesos per un virus implacable, vivim el moment àlgid d’aquesta immensa grip econòmica i social, amb l’estranya sensació que mai més tornarem a gaudir de bona salut i d’ànim suficient per recuperar la normalitat. Abatuts pels tractaments que ens apliquen i que no responen amb rapidesa als símptomes que patim. Angoixats per no poder tornar a la normalitat. L’evolució del virus ens fa sentir més dèbils que mai. En alguns moments, propers a la desesperació.

Tota grip ha de passar la seva crisi. Aquell moment on, indefensos i derrotats per l’evolució de la malaltia, expressem amb símptomes severs el veritable abast del que ens està passant. Superar-la és costós, dependrà de l’estat general de salut de la persona abans de contraure el virus, i demanda de paciència. D’aquesta grip, malgrat les vacunes preceptives aplicades a les poblacions de risc, sovint resulta molt difícil escapolir-se’n.

Així estem. Passant una epidèmia molt severa on ens molts moments, tenim la sensació que mai més recuperarem la vitalitat. El dolor intens que patim ha posat en evidència les nostres debilitats, en dubte aquelles grans seguretats col·lectives que pensàvem que ens protegien de qualsevol mal. Som vulnerables i el pitjor de tot és que no hem pogut evitar el contagi. En alguns moments sembla que les coses no poden anar pitjor. Però de la grip, després de la purga corresponent, se’n surt, identificant les debilitats, afinant en el diagnòstic i sobretot revisant els protocols per evitar una nova epidèmia.

Aquest dissabte el catedràtic d’economia de la Universitat Pompeu Fabra, Guillem López Casasnovas compartia un temps de conversa al ‘Maneres de viure’ de COMRàdio, projectant reflexions molt solvents sobre la delicada situació econòmica i social que vivim. López Casasnovas destacava el valor d’aquesta societat heterogènia, diversa, viva i capaç de regenerar noves oportunitats a partir de la crisi. Un nou model, repensat entre tots, molt més flexible i ajustat a la realitat. Una societat molt més madura i intel·ligent, que no pot deixar-se vèncer per l’autoprofecia destructiva que assegura que estem abocats al desastre.

Ara ens tocar passar la febrada, patir el dolor i esperar que la grip passi. Alguns hauran de purgar els seus excessos. Altres reinventar-se i sobretot aprendre a ser flexibles. Tant de bo aquesta grip econòmica i social construís una societat molt més madura i eficient, capaç de prevenir i evitar tots aquells virus que ens fan perdre el sentit d’allò que som realment.

Etiquetat com a | Envia un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>