Pujolisme d’esquerres?

 

Publicat al diari Avui el 17 d'abril del 1989.

Els antipujolistes és que no paren de dir disbarats. L'últim que s'han empescat per distreure el personal és el pujolisme d'esquerres. Sabeu què és això? Doncs, agafeu-vos fort, és el Partit Socialista Unificat de Catalunya, tal com sona, el PSUC. Ens pensàvem que, segons la doctrina antipujolista, el pujolisme és intrínsecament pervers per dues raons, perquè és de dretes i perquè hi és Jordi Pujol. Es veu que anàvem errats. Ara els antipujolistes ens obren els ulls i ens ensenyen que hi ha, tant o més dolent que l'altre, un pujolisme d'esquerres. Ben mirat, la lògica antipujolista és impecable. Com que, per als antipujolistes, Catalunya és igual a Pujol (practiquen el culte a la personalitat, però capgirat), doncs el catalanisme d'esquerres, per força, ha de ser pujolisme d'esquerres.

Pobres antipujolistes! Han vingut a aquest món a patir. Qualsevol dia descobriran que Comissions Obreres és el pujolisme sindical; la prova és que ha signat un acord amb la Pujolanitat de cara a la normalització lingüística del pujolià. Fins i tot podria sorgir un pujolisme ugetista. És clar. Es comença criticant el PSOE i s'acaba com Rafael Ribó, líder d'Iniciativa per Pujolunya, que pujoleja quasi tant com Esquerra Republicana, que és, tal com ja haureu endevinat, el pujolisme de centreesquerra. Iniciativa i Esquerra, a més, es veu que volen exportar el mal a la resta dels Països Pujolians. Ah! I una altra pega grossa per als pobres antipujolistes és l'Església pujòlica, amb el cardenal Jubany al capdavant.

Desesperats, tancats a la seva fortalesa assetjada, envoltants per una marabunta de pujolets, pujolons i pujolassos, els antipujolistes alcen els ulls al cel implorant l'ajut de Déu; però cap veu divina no els diu ni ase ni bèstia, de manera que, abatuts, s'exclamen: "Déu no existeix, però si existís seria pujolista."

Han passat més de vint anys i ara tant el pujolisme com l'antipujolisme ja són història. I penso, clar i català, que l'antipujolisme no era res més que l'anticatalanisme d'esquerres.

 

Publicat dins de política | Envia un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>