Concòrdia

 

Publicat al diari Avui el 13 de juny del 1988.

Ha arribat l'hora d'instaurar a Catalunya un clima de concòrdia nacional i progressista. Tenim per davant quatre anys sense eleccions autonòmiques i tres sense municipals. O ara o mai. Entre Convergència i Unió, el Partit dels Socialistes, Iniciativa per Catalunya i Esquerra Republicana hauria d'existir una entesa estratègica al servei de quatre objectius essencials: aprofundir la nostra autonomia política, avançar en la normalització del català, tirar el país endavant econòmicament i atenuar els desequilibris socials i territorials que pateix la societat catalana.

Perquè aquesta concòrdia sigui un fet caldrà, però, superar algunes pegues. Que els socialistes deixin de negar el caràcter progressista de CiU, que els de la coalició que ocupa el Consell Executiu reconeguin el caràcter nacional del PSC: que els uns i els altres enterrin la cantarella estèril del "nosaltres ja ho voldríem, ja; són ells, els que no ho volen". Que no se segueixi el mal exemple del pacte cultural, que a la llarga només ha servit per malmetre la carrera política d'un home valuós com és Joan Rigol i perquè els socialistes, en nom de la concòrdia, n'hagin fet un motiu de discòrdia. Que la gent raonable, que som la immensa majoria, no fem cap cas ni a antipujolistes ni a antisocialistes, perquè tots dos comparteixen una mateixa voluntat de divisió del poble català.

Ens cal aquesta nova dinàmica de concòrdia nacional i progressista com l'aire que respirem i cadascun dels nostres partits hauria de cedir una mica per fer-la possible. Tot per Catalunya. Ens hi juguem el futur de Catalunya. Amb aquesta iniciativa es pot. És el millor per Catalunya. I és el que li hauria agradat al president Tarradellas, que era un apòstol de la unitat.

L'entesa estratègica, la concòrdia nacional i progressista era necessària l'any 1988 i és ara encara més necessària entre les quatre forces polítiques catalanes procedents de l'antifranquisme: CiU, PSC, ICV i ERC.

 

Publicat dins de política | Envia un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>